17 Ιουν 2010

2nt International Mailing Art in Athens.

Τα δύο χαρακτικά έργα με τα οποία συμμετέχει ο Μιχάλης Κότσαρης στην Έκθεση ("Singers" και "Drummers", 2010)


Στην 2nt International mailing Art, στην Αθήνα (21-28 Ιουνίου), συμμετέχει ο Χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης. Η Έκθεση έχει αφιερωθεί στην Ευρωπαική Εβδομάδα κατά της Λευχαιμίας και του Λευκώματος και στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.
Η κεντρική διοργάνωση ανήκει στην Ελληνική Αιμματολογική Εταιρεία (www.eae.gr/new/index.asp), στην Λέσχη Φίλων Jose Carreras Ελλάδας και στο Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer (http://www.bachauer.org/). Την Εικαστική Επιμέλεια έχει η Θωμαή Κόντου. Ειδικός Σύμβουλος Μουσικής Κων/νος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.
Η έκθεση θα έχει δεύτερο κύκλο και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Κέντρο στην Θεσσαλονίκη.


Ακολουθούν μερικά λόγια της Επιμελήτριας της Έκθεσης, Θωμαής Κόντου:
Κάθε έργο τέχνης είναι παιδί της εποχής του, και καθρέφτης των αισθημάτων μας.
Κάθε καλλιτεχνικό κίνημα έτσι διαμορφώνει, μια πολιτισμική άποψη και μια περίοδο που είναι αδύνατον να επαναληφθεί, παρά μόνο να εξελιχθεί και αυτό μόνο όταν χαρακτηρίζεται από την απαραίτητη εσωτερική αναγκαιότητα.
Σε μια εποχή σαν την δική μας που η τέχνη λειτουργεί σχεδόν κεκλισμένων των θυρών, σ’ ένα κέλυφος επιφανειακό και με σχεδόν βιομηχανικά στεγανά , το κίνημα του mail art ήρθε σα φρέσκο αεράκι.
Είναι ανοικτό, εκφραστικά πληροφοριακό, σύγχρονο, με καινούριες ιδέες, και ταυτόχρονα έντονα προσωπικό.
Κεντράρει ξανά στην εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί δημιουργικά, και να επικοινωνήσει με τους ομότεχνους του. Έχει τη μεγάλη γοητεία να δουλεύει κανείς ταυτόχρονα με χιλιάδες καλλιτέχνες του κόσμου.
Εύχομαι αυτός ο ανοιχτός δίαυλος της παγκόσμιας καλλιτεχνικής επικοινωνίας , που ήδη αγκαλιάστηκε , να ριζώσει για τα καλά στη χώρα μας και να πάρει τις μορφές που θα συμπορεύονται με την ελληνική ευαισθησία και έκφραση.

Θωμαή Κόντου
Εικαστική επιμελήτρια της εκθέσεως (από τον κατάλογο της Έκθεσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...