31 Ιουλ 2010

Ενθουσίασε ξανά χθές η Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. Αιτωλικού, σ' ένα κατάμεστο θέατρο με υπέροχο κοινό. Σήμερα η πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Με την πολυβραβευμένη ταινία "BUZZ" του Σπύρου Ταραβήρα ξεκινάει σήμερα στις 9.00μ.μ. στον όμορφο αύλειο χώρο του Α' Δημοτικού Σχολείου, η δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης του Π. Σ. Αιτωλικού.

Παρών θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας ο οποίος θα μιλήσει και θα διαλεχθεί με τους θεατές.



BUZZ
του Σπύρου Ταραβήρα


Υπόθεση: Ο Mπαζ γεννήθηκε το 1908 στην Σαμψούντα και πέθανε πρόσφατα ( 01.01.2007) στο Λος 'Αντζελες, σε ηλικία 98 ετών. Οι γονείς του μετανάστευσαν το 1910 στην Καλιφόρνια. Οι λαχαναγορές της Καλιφόρνιας και τα ταξίδια του με τα φορτηγά στα νιάτα του αποτέλεσαν το αρχικό υλικό των μυθιστορημάτων του και αργότερα των σεναρίων του. Ήταν από το 1940 σεναριογράφος στο Χόλιγουντ.
Ο σκηνοθέτης Φρανσουά Τρυφώ τον χαρακτήρισε ως τον πρώτο σεναριογράφο ταινιών νουάρ.
Ο Μπαζ λίγο πριν πεθάνει σε αυτό το κύκνειο άσμα του, αποδεικνύει με την συγκλονιστική παρουσία του σε αυτή την ταινία, ότι είναι ένας χαρισματικός αφηγητής, περιγράφει με απαράμιλλο τρόπο τις διαφωνίες του, θυμώνει, ειρωνεύεται τους παραγωγούς των στούντιο, αναφέρεται στις συνεργασίες του με σκηνοθέτες, στις φιλίες του, όπως με τον νομπελίστα Ουίλιαμ Φώκνερ ή τους ηθοποιούς Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Μέριλιν Μονρόε και Ρόμπερτ Μίτσαμ.



Οι φιλελεύθερες απόψεις και φιλίες του με σεναριογράφους, τους "10 του Χόλυγουντ", που απάρτιζαν την "Μαύρη Λίστα" και φυλακίστηκαν, έγιναν η αιτία να πέσει σε δυσμένεια στο Χόλιγουντ την εποχή του Μακαρθισμού.



Μία διεθνής συμπαραγωγή και προϊόν έρευνας 5 ετών σε αρχεία όλης της Αμερικής και στα άδυτα του Χόλιγουντ, όπου καταγράφεται η συμβολή ενός - κατ’ αυτόν - κοινού θνητού στην παραγωγή ονείρων της βιομηχανίας του Χόλυγουντ, ο οποίος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αστέρες της εποχής, παραμένοντας πάντα ασυμβίβαστος. Η ταινία μας ταξιδεύει σε μέρη, όπου έζησε και έδρασε ο 'Αλμπερτ Ισαάκ Μπεζερίδης ή "Μπαζ". Από την Σαμψούντα του Εύξεινου Πόντου, στο Λος 'Αντζελες, στα στούντιο του Χόλιγουντ, στο Σαν Φρανσίσκο, στις λαχαναγορές της Καλιφόρνιας και μας αποκαλύπτει το σκληρό σύστημα παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ στις δεκαετίες του 1940, 1950, 1960. Για τον Μπαζ μιλούν, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασσέν, ηθοποιοί που δούλεψαν σε ταινίες, στις οποίες έγραψε τα σενάρια, και η 94χρονη φίλη του και "κυρία" του Χόλιγουντ Γκλόρια Στούαρτ, την οποία είδαμε στον "ΤΙΤΑΝΙΚΟ" του Τζέιμς Κάμερον το 1997. Ο Μπαζ έγραψε μεταξύ άλλων τα σενάρια για την ταινία "'Ανθρωποι του Αίματος" (1949), τελευταία ταινία του Ντασσέν, πριν αναγκαστεί ο τελευταίος να εγκαταλείψει την Αμερική λόγω της Μαύρης Λίστας του Μακάρθι, για το "Επικίνδυνο Μονοπάτι" (1951), του Νίκολας Ρέι και το κλασικό νουάρ "Φίλησέ με θανάσιμα" (1955), του Ρόμπερτ Ώλντριτζ. "Καλύτερη Tαινία της Xρονιάς" - Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, "Καλύτερο Ντοκιμαντέρ" - Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Υπουργείου Πολιτισμού, Επίσημη Συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Σικάγο, Επίσημη Συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Παλμ Σπρινγκς.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ν. Ταραβήρας
Παραγωγή: Σπύρος Ν. Ταραβήρας, Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ ΑΕ., NPS
Δ/νση Φωτογραφίας: Γιώργος Γιαννέλης
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Ήχος: Σπύρος Δρόσος
Σπέσιαλ Εφέ: Αλέξιος Α. Πάνου, Νάσος Βακάλης
Αφήγηση: Γρηγόρης Πατρικαρέας
Διάρκεια: 120'
ΔΙανομή: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ


Περισσότερα για τις δύο εκδηλώσεις καθώς και φωτογραφικό υλικό σύντομα - σε επόμενες αναρτήσεις.

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...