3 Μαΐ 2012

4η Διεθνής Περιφερειακή Εκθεση της Ελλάδας - 2012
Εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη

 η 4η Διεθνής Εικαστική Περιφερειακή  Εκθεση της Ελλάδας - 2012, 

με τη συμμετοχη των χαρακτών Γρηγόρη και Μιχάλη Κότσαρη.

Η συγκεκριμένη έκθεση στοχεύει στην ίδρυση της Πινακοθήκης των Χρωμάτων. Mε αφορμή μιας ιδέας καθιέρωσης διεθνούς ημέρας χρώματος της 2ης Μαίου, από τον γραφίστα Ανδρέα Φουντουλίδη (μέσα στους γκρίζους καιρούς που ζούμε), ξεκίνησε η συλλογή έργων από το 2011 και συνεχίζεται και φέτος!

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την πρωτοβουλία μίας μερίδας εικαστικών καλλιτεχνών της πόλης, η οποία διευρύνεται διαρκώς από καλλιτέχνες της υπόλοιπης Ελλάδας και του Εξωτερικού, για τη θεσμοθέτηση της 2ας Μαίου ως «Ημέρας Χρώματος» και την δημιουργία της πρώτης «Πινακοθήκης των Χρωμάτων» στην πόλη μας.Οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την συγκεκριμένη διοργάνωση, θα φιλοξενηθούν στο παλιό Τυπογραφείο στην περιοχή των Ξυλάδικων (Αλιάκμονος 1 – πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού), το οποίο θα μεταμορφωθεί εσωτερικά και εξωτερικά, σε έναν πολύχρωμο εκθεσιακό χώρο, με τις επεμβάσεις των ίδιων των ζωγράφων.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω δράσεις:Τετάρτη 2 Μαίου 2012- Εγκαίνια

10:00 έως 22:00 - Χρωματίζουμε στην εξωτερική όψη του εκθεσιακού χώρου με διάτρητα υλικά και σπρέι επαναλαμβανόμενα μοτίβα και δημιουργούμε ένα ψηφιδωτό 3 ορόφων.

Πέμπτη 3 Μαίου 2012

10:00 έως 22:00 - Κατασκευάζουμε ένα Γλυπτό για τη Θεσσαλονίκη, από υλικά ανακύκλωσης, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής.
 
Στις 2 Μαίου, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης, ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην
 Ελλάδα, από φορείς όπως:
 
 ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης,
 ΑΣΚΤ Φλώρινας,
 Πολυτεχνείο Πάτρας,
Πινακοθήκη Χίου,
 Βιβλιοθήκη Βέροιας,
Καϊρειος Βιβλιοθήκη Άνδρου,
 Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου,
 «Ορίζοντας Γεγονότων» στον Κεραμεικό Αθηνών καθώς και σε εργαστήρια καλλιτεχνών του εξωτερικού.
 
Συμμετέχουν η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι "Ορίζοντες Γεγονότων", οι καλλιτέχνες της "ART BANK", το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και το Διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Mail Art.
 
Διάρκεια έκθεσης 2-22 Μαίου.
 
Η διοργάνωση της έκθεσης ανήκει στους εικαστικούς Αφροδίτη Καραμανλη και Ανδρέα Φουντουλίδη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τάνια Σαρόγλου.
Η έκθεση θα μεταφερθεί μετά τις 22 Μαίου, στην Πινακοθήκη της Χίου, στη Σκόπελο, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...