14 Ιουλ 2011

"Πλούτος" του Αριστοφάνη - ένα επίκαιρο έργο από τη Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. Αιτωλικού!

Το εξώφυλλο του πολυσέλιδου προγράμματος της Παράστασης.
Μέ ένα επίκαιρο έργο του Αριστοφάνη, την κωμωδία "ΠΛΟΥΤΟΣ" η οποία διδάχθηκε πρώτη φορά το 388 πχ. ξεκινάει η Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. Αιτωλικού

  το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00μμ. την καλοκαιρινή της περίοδο.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή του αναφερθέντος συλλόγου η οποία προετοιμάστηκε από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2011 με σκοπό να ενταχθεί στο φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα και να παρουσιαστεί σε έξι παραστάσεις.
Ο "Πλούτος" είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, οπου περιγράφεται με αριστοτεχνικό τρόπο η κακή διανομή του πλούτου, που επειδή είναι τυφλός πηγαίνει στους ανέντιμους και τους κακούς ανθρώπους. Οι έντιμοι πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους κι απόμειναν φτωχοί. Ο Αριστοφάνης, μέ αυτό το έργο διαμαρτύρεται για λογαριασμό τους και επισημαίνει την κατάπτωση της πόλης. Ο "Πλούτος", όπως υπερτονίζει ο σκηνοθέτης, μελετητής και ανανεωτής του Αριστοφανικού έργου Αλέξης Σολωμός, είναι πολύ κοντά στα έργα του σύγχρονου δραματολογίου: "είναι η κωμωδία της αθηναικής φτώχιας ή καλύτερα η τραγωδία της".

Στην παράσταση συμμετέχουν 23 ηθοποιοί ενώ την τεχνική ομάδα (σκηνικά, ήχος, φωτισμοί, μουσική, χορογραφία, κατασκευές, παραγωγή) αποτελούν 12 άτομα.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
 Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδοφωνικός Σταθμός Ι.Π Μεσολογγίου και Εφημερίδα "Αιχμή" Ατωλ/νιας

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...