30 Σεπ 2010

"ICON" - Έκθεση νέων Χαρακτών στον "ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ"


“ICON”

Ομαδική έκθεση χαρακτικής

6-30 Οκτωβρίου 2010





Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τους Αννή Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο, Ηλιάννα Σκουλάκη και Ορέστη Συμβουλίδη, απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με νέα χαρακτικά τους έργα.



"Πριν λίγα χρονιά επικρατούσε η αντίληψη ότι το μέλλον της εικαστικής έκφρασης ανήκει πλέον στις νέες τεχνολογίες και ιδιαιτέρως στο τότε απανταχού παρόν video. Σήμερα, όπου το video στην αναλογική του μορφή ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ηλεκτρονική εικόνα έχει γίνει καθολικό αγαθό, εκδηλώνεται μια στροφή των νέων δημιουργών στις κλασσικές μορφές εικαστικής έκφρασης.



Η Χαρακτική, που τόσες φορές θεωρήθηκε νεκρή, ζει τώρα μια παγκόσμια αναγέννηση.

Η έκθεση με χαλκογραφίες νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών στη γκαλερί «Τεχνοχώρος» δεν είναι λοιπόν συμπωματική αλλά είναι δείγμα επιστροφής των νέων εικαστικών στη χαρακτική και ιδιαιτέρως στην «αλχημιστική» βαθυτυπία.



Ίσως το νέο ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για τη Χαρακτική να σχετίζεται άμεσα με την εξοικείωση που διαθέτουν στον χειρισμό των συγχρόνων media. Η Χαρακτική είναι άλλωστε επίσης ένα medium και μάλιστα το πρώτο στην εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι το medium δημιουργίας εντύπων, εικόνων και κειμένων σε ένα μεγάλο αριθμό αντιτύπων."



Μιχάλης Αρφαράς,

καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.


Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα

Μετρό Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...