12 Σεπ 2010

Ξεκκίνησε χθες η εξαιρετική έκθεση Χαρακτικής στην Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου.
















Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε χθες το άνοιγμα της έκθεσης χαρακτικής: "Το Μεσολόγγι μέσα από την Χαρακτική", στην Πινακοθήκη Συγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι.΄
Οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν χαρακτικά το Μεσολόγγι με τις ξυλογραφίες, τις χαλκογραφίες και τα μονότυπά τους. Χαρακτικά έγχρωμα και ασπρόμαυρα, γραμμικά και πολυσύνθετα, πότε με λυρική διάθεση και νοσταλγικές αναφορές σαν παλιές φωτογραφίες και πότε με δυναμισμό και εξπρεσιονιστική ματιά που αναδεικνύουν το ήρεμο τοπίο της λιμνοθάλασσας και ταυτόχρονα την σύγχρονη πόλη του Μεσολογγίου.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γ. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Παπαθανάσης, εκπρόσωπος του κ. Κουρουμπλή, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Σταράμος, ο πρόεδρος της "Διεξόδου", κ. Ν. Κορδόσης, οι κ. Καραπάνος, Μουρκούσης, Γ. Καρβέλης, ο αρχιτέκτων κ. Ζ. Καρβέλης και αρκετοί αιτωλικώτες και μεσολογγίτες φίλοι της Τέχνης και ιδιαίτερα της Χαρακτικής.
Παρόντες ήταν και οι συμμετέχοντες χαράκτες Ν. Δεσεκόπουλος, Απ. Κούστας. Γρ. Κότσαρης, Γ. Κολιός, Μιχ. Κότσαρης και Μάγδα Βαμβατήρα.
Η έκθεση θα διαρκέση έως 28 Νοεμβρίου και θα έιναι ελέυθερα ανοικτή για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή τις ώρες 11 -13 π.μ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...