3 Σεπ 2010

Ο Γρηγόρης και ο Μιχάλης Κότσαρης εκθέτουν στην μεγάλη 'Εκθεση Χαρακτικής, στην Πινακοθήκη Χρ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι.

Ένα από τα χαρακτικά του Γρηγ. Κότσαρη ("Καπνοπωλείο στο Μεσολόγγι")
και του Μιχ. Κότσαρη ("Αλυκές")




"Πολλοί καυχώνται ότι γνωρίζουν την τέχνη της χαρακτικής, λίγοι όμως πραγματικά μπορούν να δουλέψουν ως χαράκτες..." αναφέρει η Ζωή Χρ. Μοσχανδρέου (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης), στην Κατερίνα Λυμπεροπούλου στο άρθρο -παρουσίαση της εφημ. "Βήμα" (3/8/10).


Το άρθρο έχει τίτλο:


H "έξοδος" των ελλήνων χαρακτών στο Μεσολόγγι


Σημαντικοί καλλιτέχνες αποτυπώνουν την ιστορική πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας μέσα από έργα χαρακτικής.




Η έκθεση περιλαμβάνει έργα παλιών και σύγχρονων χαρακτών κάτω από τον τίτλο: "Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την χαρακτική".


Μερικοί από τους σημαντικότερους έλληνες χαράκτες - όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου - αποτυπώνουν την ιστορική πρωτεύουσα της Αιτ/νιας που έχει μια μακριά παράδοση στον πολιτισμό και στην πολιτική. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Η Έκθεση συνδιοργανώνεται - εκτός από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου - από την 'Ενωση Ελλήνων Χαρακτών και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν από τον κ. Κουρουμπλή - βουλευτή Αιτ/νιας.




Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το κορυφαίο χαρακτικό γεγονός στο Νομό τις τελευταίες δεκαετίες.




Θα εκτεθούν έργα των παλιών μεγάλων χαρακτών: Βάσως Κατράκη, Αλέκου Φασιανού, Φώτη Μαστιχιάδη, Βασίλη Χάρου καθώς και νεότερων χαρακτών - μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών: η "πρύτανης" της χαρακτικής Τόνια Νικολαίδου, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, ο Γιάννης Γουρζής, ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης, η Μάγδα Βαμβατήρα, ο Γρηγόρης και ο Μιχάλης Κότσαρης, η Μαίρη Σχοινά, ο Γιάννης Στεφανάκης, η Ελισάβετ Διονυσοπούλου, ο Γιάννης Κολιός, η Ρίτσα Ποδηματά, ο Δημήτρης Τσιρογιάννης. Επιλεγμένες φωτογραφίες του Βασίλη Αρτίκου θα πλαισιώσουν τον χώρο της Έκθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...