1 Αυγ 2010

Θεατρική Ομάδα Π.Σ. Αιτωλικού, "Ο Άμλετ στ' αλήθεια λεγόνταν Άμστελ",ΙΙ































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Μετά από τρεις θερινές και δύο χειμερινές παραστάσεις η συγκεκριμένη Θεατρική Ομάδα με την πρόσφατη αυτή δουλειά φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της, να ωριμάζει και να παγιώνεται στη συνείδηση του Αιτωλικιώτικου - και όχι μόνο - κοινού σαν φορέας γνήσιου ερασιτεχνικού θεατρικού συνόλου αποτελούμενο από άτομα που ζουν, δημιουργούν και προσφέρουν στην πόλη τους.


Φέτος οι δυσκολίες ήταν αρκετές και εντάθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο Αντώνης Χαραλάμπους αφιέρωνε τις άδειες από τον στρατό σε πρόβες αφού και την στιγμή της παράστασης βρισκόνταν σε άδεια. Άλλα παιδιά δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την προσπάθεια λόγω κάποιων υποχρεώσεων και αντικαταστάθηκαν την τελευταία στιγμή από ένα πρόθυμο και διαθέσιμο φυτώριο που έχει δημιουργηθεί και συνεχώς μεγαλώνει. Τέλος σχεδόν όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το Θέατρο με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, πράγμα καθόλου εύκολο. Παρ' όλα τούτα, πάνω από είκοσι άτομα έπαιξαν στην παράσταση και τα πήγαν θαυμάσια!


Η μεγάλη διάρκεια του έργου συζητήθηκε αλλά πως να γίνει διασκευή και μάλιστα παρωδία ένος κλασικού έργου όπως ο "Αμλετ" που η κανονική του διάρκεια είναι τέσσερις ώρες; Το κέιμενο βασίστηκε στην δημιουργική φαντασία του σκηνοθέτη και συντονιστή αυτής της προσπάθειας Χρίστου Λάτσινου και εμπλουτίστηκε με ευρήματα και εφέ με την συνεργασία όλων των ηθοποιών κατά την διάρκεια των πολλών πραγματικά προβών μέσα σε τέσσερις σχεδόν μήνες.




Η ηθική και πρακτική παρουσία του Γιώργου Σφυρή στο όλο εγχείρημα βοήθησε στην επιτυχία του και στην αισιοδοξία ενός επόμενου όμορφου αποτελέσματος.


Τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας καταχειροκροτήθηκαν και ικανοποίησαν την απαίτηση του κοινού για ένα ευχάριστο θέαμα, αφού το θέατρο γέμισε ασφυκτικά και οι περιπου 800 και θέσεις του φάνηκαν εκείνη την βραδυά πολύ λίγες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ερασιτέχνες; εσεις κοντεύετε να γίνεται επαγγελματίες. Πολυ προσεγμένη δουλειά σε όλους του τομείς... Μπράβο και σας ευχαριστούμε για το δροσερό διάλειμα μέσα στο πικρό καλοκαίρι όλων μας!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...