5 Αυγ 2010

Εκδήλωση Τιμής για τον Αιτωλικιώτη ηθοποιο Γιάννη Βογιατζή.

Στα πλαίσια της δεύτερης παράστασης του "Άμστελ" (16 Αυγούστου) από την θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος των Αιτωλικιωτών της Αθήνας "Ο Λιακατάς", θα τιμήσουν τον Γιάννη Βογιατζή έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή κωμικούς του Ελληνικού Κινηματογράφου.


Ο κινηματογραφικός "Λαλάκης" Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1927

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, "Ο έμπορος της Βενετίας" στο θέατρο Διονυσία.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του, τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (Η Γειτονιά μας, Ο Ονειροπαρμένος).

Μέχρι σήμερα έχει κάνει 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες. Χαρακτηριστικές του στιγμές: Η γυναίκα μου τρελάθηκε, Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη, Δεσποινίς Διευθυντής, Ένα κορίτσι για δύο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός, Θα σε Κάνω Βασίλισσα, Νύχτα Γάμου, Το Παιδί της Μαμάς, Ο Μικές Παντρεύεται κ.α.

Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή. Έχει δηλώσει πως ήταν συμμαθητής με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Από το: http://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...