9 Αυγ 2010

Χρώματα παντού στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού.













Βάνια Στέφου.Αποστόλης Μπλίκας

Παναγ. Χριστοδουλάτος

Αποστόλης Σεβαστός

Στέλιος Μπαρχαμπάς.

Αποστόλης Σεβαστός.



Μιχ. Κότσαρης

Για δεύτερη χρονιά, η ζωγραφική στις επίπεδες επιφάνειες δημόσιου χώρου όπως οι πλατείες και οι δρόμοι, εξελίχθηκε στην πόλη του Αιτωλικού.


Φέτος χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από κάποιον φορέα αλλά με την υπομονή και το μεράκι του κύριου διοργανωτή Αποστόλη Μπλίκα, το συγκεκριμένο hapening στο πλακόστρωτο της πλατείας έδειξε σε όλους ότι αυτή η πόλη έχει δυνατότητες στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, όπως το απέδειξε με την Θεατρική Ομάδα του Π.Σ., την λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης, των εικαστικών και χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας του Π.Σ.


Οι πλάκες της πλατείας αφού καθαρίστηκαν και στοκαρίστηκαν το τελικό ζωγραφικό αποτέλεσμα ήταν αισθητά καλύτερο. Η θεματική των έργων είχε ποικιλία και κινήθηκε από αναπαραγωγές ζωγραφικών έργων γνωστών ζωγράφων (Ταμάρα Λεμπίτσκα, Νταβίντ), ζωγραφικές οφθαλμαπάτες (Illusions), καθώς και πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις.


Για κάποιους που αναρωτιόνταν άν θα σβηστούν τα έργα γρήγορα, να πούμε ότι η ζωγραφική στο δρόμο ανήκει στην εφήμερη τέχνη και εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία της.
Πλήρης φωτογραφική αποτύπωση των έργων σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...