1 Αυγ 2010

Μια ιδιαίτερη κινηματογραφική βραδυά στην "πρώτη" της Κινηματογραφικής Λέσχης του Π.Σ. Αιτωλικού.



Ο σκηνοθέτης Σπύρος Ταραβήρας διαλέγεται με το κοινό.
Μετά από αρκετά χρόνια, ένα κενό καλύπτεται από την Κινηματογραφική Λέσχη του Π.Σ. Αιτωλικού. Ο κινηματογράφος εμφανίστηκε ξανά στην πόλη μας στο μεταμορφωμένο σε θερινό σινεμά προαύλειο του Α' Δημοτικού Σχολείου.
Με μια συγκινητική βιογραφική και ποιητική ταινία για τον Αλμπερτ Ισαακ Μπεζερίδη, τον αφανή αλλά τόσο σημαντικού Έλληνα σεναριογράφου του Χολυγουντ, από τον σκηνοθέτη Σπύρο Ταραβήρα.
Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μια πολυβραβευμένη ταινία - η μόνη τα τελευταία χρόνια που εξασφάλισε διανομή στην δύσκολη κινηματογραφική αγορά των ΗΠΑ, προβλήθηκε στον τόπο μας παρουσία του σκηνοθέτη και αμερικανών σεναριογράφων.
Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ζαφείρης Τρικαλινός, ο ιδρυτής της "Διεξόδου", κ. Νίκος Κορδόσης, η δημοσιογράφος του "Βήματος" κ. Θάλεια Τσιχλάκη, η υπέυθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων "Διόπτρα", ο διευθυντής του Α' Δημουικού κ. Κώστας Καστανάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και αρκετοί φίλοι του καλού σινεμά.
Οι προοπτικές της Κ.Λ. είναι ευοίωνες και σύντομα θα ενταχθεί στην Πανελλήνια Ενωση Κινηματογραφικών Λεσχών, ώστε να υποστηριχθεί και να προσφέρει κινηματογραφικό πολιτισμό στον τόπο μας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει την ταινία στην Γερμανία. Αριστούργημα... Μοιράζομαι την θέαση της μαζί σας και εύχομαι - αν και πρέπει να προσπαθήσετε πολύ - τα καλύτερα!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...