29 Σεπ 2008

2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΙΕΝΑΛΕ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ - ΕX LIBRIS, ΛΕΥΚΑΔΑ 2008

Με την έκδοση ενός καλαίσθητου καταλόγου, ολοκληρώθηκε η 2η Διεθνής Εκθεση ΕΧ LIBRIS, από το πάντα δραστήριο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (14 - 30 Αυγούστου 2008), που για φέτος είχε ως θέμα τη μουσική.
Συμμετείχαν ύστερα από κρίση και επιλογή από ειδική επιτροπή, αρκετοί Έλληνες χαράκτες και ανάμεσα τους ο Γρηγόρης και ο Μιχάλης Κότσαρης. Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν από όλες τις ηπείρους ανέρχονται στις 31.
Στο σημείωμα της κριτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν οι: Μιχάλης Αρφαράς, ο Γιάννης Γουρζής (χαράκτες και καθηγητές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας), η Κati Marht (χαράκτρια και καθηγήτρια χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Ηildesheim στη Γερμανία), ο Δημήτρης Παυλόπουλος (Ιστορικός Τέχνης και καθηγητής Ιστορίας Τέχνης στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών) και ο Βασίλης Ζευγώλης (συλλέκτης ex libris), τονίζεται το εξής:
"To είδος του χαρακτικού EX LIBRIS, έχει τους δικούς του κανόνες, τους δικούς του καλλιτέχνες και έχει παντού φίλους υψηλών απαιτήσεων. Η βασική μας σκέψη ήταν να κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο της διοργάνωσης".

Η Έκθεση θα περιοδεύσει τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ προγραμματίζεται να πάει και στις αδελφοποιημένες με τη Λευκάδα πόλεις στο εξωτερικό.
Η όλη διοργάνωση εκτός από τον Δήμο Λευκάδας, υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαική Ένωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΆΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΜΠΡΑΒΟ
ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...