1 Αυγ 2012

Με το"Έρως Νοσταλγός" του Παπαδιαμάντη, συνεχίζεται το "Θεάτρου Όψεις"


 Συνέχεια στην 1η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων - "Θεάτρου Όψεις",

με το έργο "Έρως Νοσταλγός",

 σήμερα το απόγευμα, 1 Αυγούστου
 στις 9.15
 στον αύλειο χώρο του Π. Μ. Συλλόγου Αιτωλικού.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100+1 χρόνων από το θάνατο του Αλ. Παπαδιαμάντη, η θεατρική ομάδα Ναυπάκτου « Θέατρο Χωρίς Αυλαία» παρουσιάζει μια παράσταση-αφιέρωμα στο μεγάλο Σκιαθίτη συγγραφέα, βασισμένη στα διηγήματά του «Έρως-ήρως» και «Η νοσταλγός».



Κατάλληλα επιλεγμένα μουσικά ιδιώματα και τραγούδια παίζονται ζωντανά και συνοδεύουν τον Παπαδιαμαντικό λόγο, ο οποίος αποδίδεται μέσα από συνεχείς εναλλαγές αφήγησης και δραματοποίησης.



«Τι είναι ο Παπαδιαμάντης; Άλλη απόκριση δεν έχω απ’ αυτή: Μια μεγάλη μουσική φύση. Μη ζητήσετε τη μουσική αυτή στη γλώσσα του, …στη διάθρωση του λόγου του. Η μουσική του είναι ολότελα εσωτερική, διαχύνεται στο έργο του και υπάρχει πέρα και πίσω από τα σημεία της γραφής του.»
Σπύρος Μελάς

Η ομάδα


Το "Θέατρο Χωρίς Αυλαία" ιδρύθηκε το 2005 από τους Δημήτρη Σιούντα και Κων/να Αντωνιάδου.

Αρχικά πραγματοποίησε παραστάσεις δρόμου με παντομίμα, χορό, ζογκλερικά και ακροβατικά στη Ναύπακτο.Το 2007, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ούτε εγώ ήμουν εκεί ούτε εσείς να το πιστέψετε", βασισμένη σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια και περιοδεύει μ'αυτήν στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.
Το 2008, διασκευάζει για το θέατρο και ανεβάζει το διήγημα "Βασιλική " του Μ. Καραγάτση (Φετιχέ Τζαμί, Ναύπακτος). Το 2011 παρουσιάζει δρώμενο βασισμένο στην "Κομμέντια" του Γ.Σκούρτη, στην Πρέβεζα και στη Ναύπακτο. Τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου πραγματοποιεί θεατρική παρέμβαση στο τοπίο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας τα κάλαντα στους δρόμους της Ναυπάκτου με ιδιαίτερο τρόπο. Στις 31 Μαρτίου του 2012, κάνει πρεμιέρα στη Ναύπακτο η καινούργια μουσικοθεατρική παραγωγή της ομάδας "Έρως νοσταλός" βασισμένη σε διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Παίζουν :

Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Δημήτρης Σιούντας



Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιούντας

Μουσική επιμέλεια: Μάνια Ασημακοπούλου

Με μουσική ντύνουν την παράσταση: Μάνια Ασημακοπούλου (ούτι, κρουστά)

Γιώργος Τσιλιγιάννης (κιθάρα, νέι)

http://theatropsis.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...