26 Ιουλ 2012

"ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ" - ΑΙΤΩΛΙΚΟ 2012



Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στις 23 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου ανακοινώθηκε

 η 1η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων,
 «Θεάτρου Όψεις».



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό" και της θεατρικής του ομάδας για την καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία και θα ενισχύσει γενικότερα τους πολιτιστικούς δεσμούς με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό θέατρο στο νομό και ευρύτερα.
Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ως μια συντονισμένη προσπάθεια γνωριμίας των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων του νομού, μέσω της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας, δεν εγκαταλείφθηκε και έφτασε στην ολοκλήρωση της μέσω της υλοποίησης της ομάδας «Θεάτρου Όψεις», όπως τόνισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης. Ο κ. Κατσούλης συνέχισε λέγοντας «ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί γόνιμο έδαφος για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, καθώς ερασιτέχνης δεν είναι εκείνος που κάνει επιπόλαιη δουλειά αλλά εκείνος που αγαπά το θέατρο. Αν και ο Καλλικράτης δημιούργησε οικονομικά προβλήματα, εντούτοις με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «το Αιτωλικό» και την αρωγή του Πνευματικού Κέντρου το έργο αυτό αναβαθμίστηκε, μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να φτάσει ακόμα και στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, καθώς ο δήμος παρόλη την αρνητική συγκυρία που περνά ως αυτοδιοίκηση, θα το στηρίξει».
 Ακολούθως ο zωγράφος και χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να δημιουργηθούν πολιτιστικές γέφυρες συνεργασίας, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος το θέατρο και να υπάρξει μια επικοινωνία με το θεατή. Ο κ. Κότσαρης τόνισε ότι «ο δήμος αλλάζει πολιτιστικό προφίλ, πρώτα με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ, εν συνεχεία με το Φεστιβάλ Οινιάδων και τώρα με τη δημιουργία θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων». Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβάγιας, δήλωσε ότι το ΠΚ θα είναι αρωγός και θα στηρίξει αυτήν τη προσπάθεια και έκανε έκκληση σε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν όλες τις θεατρικές παραστάσεις.



Αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 6 θεατρικές ομάδες, Ματαράγκας, Καινούριου, Ναυπάκτου «Χωρίς Αυλαία» & «Πολιτιστικές Διαδρομές», Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» και Αιτωλικού. Την Κυριακή λοιπόν στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του «Θεάτρου Όψεις» και θα ακολουθήσει η κωμωδία του Ηλία Κουτσονικόλα «το μνημόνιο της Γκόλφως», από τη Θεατρική ομάδα Ματαράγκας, στο ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού. Καλή επιτυχία στην δημιουργική αυτή πρωτοβουλία.

Σοφία Νικάκη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...