1 Μαΐ 2009

Για τους φίλους της ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ...





Απο χθές έως τις 28 Ιουνίου 2009, θα λειτουργεί στο Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής-Μουσείο "Βάσω Κατράκη", η έκθεση χαρακτικών έργων των σπουδαστών και αποφοίτων του Α.Π.Θ.

Οι φίλοι της Χαρακτικής μπορούν να δουν χαρακτικά έργα, αποτέλεσμα πολλών τεχνικών παραδοσιακών και σύγχρονων, όπως ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες κ.α. Η τεχνολογία πάντως δια μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των ψηφιακών εκτυπώσεων που παράγει σηκώνει αρκετή κουβέντα και έχουν γίνει κάποι συνέδρια για το αν θα πρέπει αυτή η μορφή εκτύπωσης να "συγκατοικεί" και να μοιράζεται μαζί με τις παραδοσιακές τεχνικές τον τίτλο του γνήσιου και αυθεντικού χαρακτικού έργου.

Στην έκθεση συμμετέχουν αρκετοί απόφοιτοι του ΑΠΘ, που σήμερα είναι ενεργά μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (Κρ. Ηλιοπούλου, Σερχάτ Τσελικέρ, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Πάλλης Γιώργος, Κολιός Γιώργος κ.α) όπως και οι καθηγητές τους άλλωστε, ο Ξενής Σαχίνης και ο Μανώλης Γιανναδάκης με τους οποίους είχαμε μια συνάντηση χθες, κατά την διάρκεια των εγκαινίων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τα 11 χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ

Στις φωτογραφίες έργα του Γιάννη Κολιού (3η φωτό, μικτή τεχνική) και του Δημήτρη Καρλαφτόπουλου (2η φωτό, χαλκογραφία), και Σερχάτ Τσελικέρ (1η φωτό, λινόλεουμ), μέλη και οι τρεις της Ε.Ε.Χ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...