15 Ιαν 2009

Πρώτη παράσταση για το 2009 - Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού.









Η Θεατρική Ομάδα της πόλης μας ετοιμάζει τη νέα της παράσταση. Μακριά από εορταστικές εκδηλώσεις και τα συναφή, μακριά από συνδυασμούς απαγγελίας πανηγυρικών (κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια) και καταθέσεων στεφάνων στον τόπο θυσίας που φέτος διαθέτει κι ένα "άρωμα"... - Επιλέγει ένα θεατρικό δρώμενο που έρχεται βαθιά μέσα από τη λαική παράδοση της βαλκανικής γης:" Το Τραγούδι Του Νεκρού Αδερφού", που περιλαμβάνει όλα τα γνωρίσματα της πολύπαθης χερσονήσου, το άγριο πάθος, την παγανιστική έξαρση, τη μανία για έρωτα και θάνατο, τον απόλυτο θρήνο.
Η θεατρική διασκευή του Σωτήρη Χατζάκη, αποτελείται από διάσπαρτες παραλλαγές αυτής της παραλογής από την κεντρική Ελλάδα, την Κρήτη, την Θράκη, τη Μακεδονία και βαλκανικές εκδοχές από τη Σερβία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συνταιριάζει αφηγήματα, λαικά μοιρολόγια και λαικά δρώμενα από όλες τις ελληνικές περιοχές, καθώς και κατάρες, επικλήσεις, ανακαλήματα και θρηνητικά παραγγέλματα.
Το Δρώμενο που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα, είναι στηριγμένo ακριβώς σ' αυτή τη θεατρική διασκευή του Σωτήρη Χατζάκη, με πολύ λιγότερα όμως πρόσωπα. Η στενότητα χώρου και οι οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, οδήγησαν σε λύσεις μιας διαφορετικής αλλά ιδιαίτερης παρουσίασης: η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εικόνα επί σκηνής θα μας μεταφέρει σε διαφορετικούς χώρους του δράματος δημιουργώντας μαζί με τα προσεγμένα σκηνικά ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
Το κόστος των σκηνικών (φώτα, κατασκευές, κοστούμια), καλύπτει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιτωλικού. Στην παράσταση συμμετέχουν εκτός απ' τους "δοκιμασμένους" και νέα μέλη:
Αρετή Τζορβατζή, Σεβαστή Τσέκου, Ηλίας Παναγοδήμος, Αφροδίτη Ζαβιτσάνου, Δημήτρης Στογιάννης, Ντόρα Χαραλάμπους, Θεόδωρος Μπότας, Μαρία Παπαδημητρίου, Νίκος Ευαγγελινός, Χρυσάνθη Κτιστοπούλου, Αντώνης Χαραλάμπους. Συμμετέχει επίσης το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην σκηνή του Γάμου και του Αποχωρισμού.
Η σκηνοθετική διδασκαλία και το "τρέξιμο" για το στήσιμο της παράστασης οφείλεται στον Χρίστο Λάτσινο.
Το θεατρικό δρώμενο "Του Νεκρού Αδερφού" θα παρουσιαστεί στις 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ευανθίας Καρβέλη.
Στις φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τις σχεδόν καθημερινές πρόβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...