29 Αυγ 2008

O Αιτωλικιώτικος καλλιτεχνικός Αύγουστος

Το πραγματικά ευφάνταστο έργο της μικρής Ζωής!

Η χρωματική ευαισθησία ενός ανθρώπου ανάμεσά μας!





Σκηνικό από το εντυπωσιακό χορευτικό δρώμενο "Πανηγύρι στο Χωριό"


Μια θεατρική στιγμή πριν βγάλουν τον Υπουργό απ' την πρίζα!





Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού.






Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού πέτυχε, γιατί ξεκίνησε πάνω σε καλες βάσεις και πλέον διεκδικεί τη μελλοντική της ύπαρξη με προγραμματισμό και αισιόδοξη οπτική. Δεν απέτυχε, γιατί ότι παρουσίασε ήταν αποτέλεσμα της ορθής συνεργασίας, της υπευθυνότητας και της αγάπης για το τελικό αποτέλεσμα. Και κυρίως χειροκροτήθηκε και βρήκε θερμή ανταπόκριση στη προσπάθειά της. Συγχαρητήρια στο σύνολο της ομάδας που με τον ενθουσιασμό και την πίστη σ' αυτό που έκαναν εντυπωσίασαν, με μόνη απολαβή την ηθική τους ικανοποίηση για τους δημιουργικούς κόπους που κατέβαλλαν από τις αρχές του φετινού χειμώνα.






Για την ιστορία η Θ.Ο, έδωσε δύο παραστάσεις στο Αιτωλικό, στη Κάτω Βασιλική, στη Σταμνά και στις 2 Σεπτ. στον προσφιλή Αγ. Ηλία (αδύνατη στάθηκε για τεχνικούς λόγους η πραγματοποίηση παραστάσεων και σε άλλες περιοχές του νομού άν και προσκαλέστηκε). Η Θ.Ο, δημιουργήθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιτωλικού. Παραμένει πάντα ανοιχτή η προσκλησή της σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν.





Μια αλλιώτικη εικαστική παρέμβαση.




Απλές προτάσεις όταν γίνονται πράξη, δικαιώνουν τους εμπνευστές τους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τόλμησε να οργανώσει μιαν Έκθεση Ζωγραφικής με έργα συμπολιτών μας που πέρα από τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις και τη ρουτίνα του οικιακού τους περιβάλλοντος, κατάφεραν να δείξουν κάτι διαφορετικό. Η έκθεση εντυπωσίασε και αντάμοιψε τους καλλιτέχνες που δούλεψαν όλο το χειμώνα - στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος της ΝΕΛΕ Αιτωλ/νιας, δείχνοντας ό,τι σ' αυτήν την πόλη όταν υπάρχουν κίνητρα υπάρχει δημιουργία!




Μαζί με τους μεγάλους υπήρχαν και οι μικροί καλλιτέχνες. Μαζί τους πέρασα μιαν όμορφη εικαστική περιπλάνηση πάνω στη βάρκα της παιδικής τους φαντασίας. Το παιδικό τμήμα εικαστικής αγωγής λειτουργεί με επιτυχία για δεύτερο χρόνο φέτος, στα πλαίσια των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Μια χορευτική εκδήλωση που θα ζήλευε το τηλεοπτικό "Κυριακάτικο Τραπέζι"


Με τη συμμετοχή της Αμφιλοχίας, της Αρτας και του Αιτωλικού, στήθηκε για ένα βράδυ στο υπαίθριο θέατρο ένα υπέροχο δρώμενο. Το "πανηγύρι του χωριού", σύνθεση χρωμάτων και μουσικών ακουσμάτων απ' όλη την Ελλάδα, με δεξιοτέχνες χορευτές και ενθουσιώδες κοινό έδειξε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε όταν το θέλουμε και όταν η οργάνωση, η λειτουργία και ο σχεδιασμός δράσης ενός Συλόγου δέ μένει στα λόγια και στις θεωρητικές αντιπαραθέσεις των μελών του. Η κοινή ενεργοποίηση όλων πήρε άριστα!

Τραγουδάμε παραδοσιακά!


Άλλη μια διαφορετική εκδήλωση - έκπληξη, στο τέλος του μήνα (απόηχος του πανηγυριού μας όπως θα 'πρεπε να είναι και κυρίως ν' "ακούγεται") με συμμετοχή ντόπιων χαρισματικών φωνών, παρέτεινε το εορταστικό κλίμα που είθισται να μαραζώνει κάθε φορά μετά της Αγιαγάθης. Μικρά σχετικά αποσπάσματα μπορείτε να δείτε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Τραγούδησαν οι: Μάκος Τσίντζος, Σπυριδούλα Μπερερή, Στράτος Τρικαλινός και Δέσποινα Σκόντρα.


Σύνοψις.


Το έδαφος του νησιού μας είναι φτενό, δεν έχει βάθος, γι αυτό ό,τι καλό και δημιουργικό πάει να ριζώσει ας τ' αφήνουμε να μεγαλώσει, να δούμε αν και τι καρπούς θα βγάλει. Εμείς οι Αιτωλικιώτες είμαστε άνθρωποι ήπιοι και γι αυτό είμαστε πιο πολύ στο "ναι" παρά στο "όχι". Να τι έλεγε η Ελένη Βακαλό: "Όλοι μαζί: οι άνθρωποι, ο τόπος, τα πράγματα, είναι δεμένα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, που είχαν σχέση με Μουσεία και Τέχνη: ήταν λαπάδες. Εδώ δεν είναι λαπάδες οι άνθρωποι, είναι παλλόμενοι. Είναι πνευματικοί με τον τρόπο τους τους. Το πνευματικό δεν είναι τα γραπτά, οι θεωρίες κλπ. Είναι ένα χρώμα...κάτι που αστράφτει γύρω σου." (Συνέντευξη στην Καθημερινή, 14 Μαίου 2000)




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...