21 Ιουλ 2008

Ένα Περιοδικό Λόγου και Τέχνης...

Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του τριμηνιαίου Περιοδικού "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" (18, Ιούνιος 2008) με ενδιαφέροντα άρθρα και καλύπτοντας το έργο που συντελείται στο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", στο γειτονικό Μεσολόγγι.
Σε αυτό το τεύχος, ξεχωρίζει το άρθρο του Γιάννη Μπούλια: "Κωνσταντίνος Κτιστόπουλος: η μεγάλη αποκάλυψη". Το άρθρο αναφέρεται στο σπουδαίο έργο του προαναφερθέντος Αιτωλικιώτη επιστήμονα που υπέδειξε στον αρχαιολόγο Michael Ventris, και στο τέλος απέδειξε την ελληνικότητα της Γραμμικής Γραφής Β. Σημειώνει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας: "Το Ελληνικό Κράτος άφησε τον Έλληνα σοφό όχι μόνο αγνοημένο και περιφρονημένο, αλλά και απροστάτευτον, αφου επί τόσες δεκαετίες επιτρέπει σε ξενομανείς καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων να υμνολογούν διάφορους αλλοδαπούς ερυνητές ενώ παράλληλα υποτιμούν έναν Κωνσταντίνο Κτιστόπουλο...Προτασή μας λοιπόν, να στηθεί μια προτομή του, σε περίοπτη θέση στην πόλη του Αιτωλικού σε ένδειξη της ελάχιστης δυνατής ευγνωμοσύνης μας..."
Στο Αιτωλικό σήμερα είναι στημένες δύο όλες κι όλες προτομές: του Άστιγγος και του Λιακατά - είναι τυχαίο που κανένας από αυτούς, δεν καταγόνταν από τη πόλη μας; Που είναι οι προτομές της Κατράκη, του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, του Δ. Μπραέσσα, των Δασκάλων της Σχολής Αιτωλικού; Ουδέν σχόλιον...
Περισσότερες λεπτομέρειες πάντως για τον Κ. Κτιστόπουλο: el.wikipedia.org στο λήμμα Κ. Κτιστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...