1 Ιουλ 2008

Θεατρική ομάδα Λυκείου Αιτωλικού: "Λυσιστράτη"

Με μιά εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση στο ενεργητικό της ("Βάτραχοι" του Αριστοφάνη), η θεατρική ομάδα του Λυκείου μας ξαναπροσπαθεί θεατρικά, ανεβάζοντας τη "Λυσιστράτη". Οι πολλές δυσκολίες που εμφανίστηκαν αλλά ξεπεράστηκαν με την υποστήριξη των συμπολιτών μας, πείσμωσαν τα παιδιά που υπόσχονται την Παρασκευή, 4 Ιουλίου στις 9.00μμ, να μας καταπλήξουν. Συγχαρητήρια στην καθηγήτριά τους Μ. Τσιρογιάννη, στο Χ. Λάτσινο και σε όλους όσους βοήθησαν ηθικά και οικονομικά στην ολοκλήρωση της θεατρικής προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα ανήκει στα παιδιά, την κινητήριο δημιουργική δύναμη της πόλη μας. Να είμαστε εκεί, να μας ευχαριστήσουν και να τα ευχαριστήσουμε με την παρουσία μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική η αίσθηση στη Bibliotheca Alexandrina. Θα υποκλινόταν, φαντάζομαι, ο Κόντογλου κι ο Κοψίδης. Μια Μεσόγειος με μορφή βυζαντινής αγιογραφίας με πλουσιότατη κώμη από το μυστηριακό ΙΧΘΥΣ. Ένα καραβάκι σχεδόν μεσαιωνικό, χαμένο σ' ένα αχρονικό μεσογειακό χάρτη, επικάθεται σε μια στοίβα από φύκη.
Θα υπάρχει έτσι μια διττή απάντση στο τεχνητό δίλημμα "Είναι η Μεσόγειος θάλασσα ή μια ανοιχτή αγκαλιά".
Όσο για μας που δε μας δόθηκε η χάρη να μετασχηματίζουμε την πραγματικότητα σε τέχνη, θα τη χαζεύουμε από το Αλεξανδρινό παράθυρο να πλημμυρίζει το σαλόνι, θα τη λατρεύουμε στους ασημίζοντες κέφαλους που σπαρταρούν στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, θα τη διασχίζουμε με καράβια της γραμμής, με μονόξυλα και βενετσιάνικες γόνδολες. Κι ο χώρος θα γεμίζει με ψάρια,χαραγμένα υπέροχα να ξεχειλούν απ΄την κορνίζα και να μας κοιτούν με τα θώα τους μάτια...

Αντώνης Μπαλάσκας

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...