3 Φεβ 2015

«Υγρότοποι για το μέλλον: ελάτε μαζί μας» - Στο Μουσείο Χαρακτικής "Βάσω Κατράκη"












Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου-Θέρμου
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 επιμορφωτική δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:
«Υγρότοποι για το μέλλον: ελάτε μαζί μας»
Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η σύνδεση των συμμετεχόντων με τους υγρότοπους μέσα από μια ξεχωριστή όσο και ιδιαίτερη βιωματική δραστηριότητα: στις 2 Φεβρουαρίου προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε συναισθήματα και ευαισθησίες των μαθητών μέσα από την Τέχνη της Χαρακτικής και της Ζωγραφικής με πηγή έμπνευσης τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Απώτερος σκοπός να βιώσουν οι συμμετέχοντες έναν από τους πολλούς τρόπους που οι υγρότοποι διασφαλίζουν το μέλλον.
Η δράση υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό από τις 09:00πμ έως τις 12:45μμ και περιελάμβανε γενική ενημέρωση για την αξία και τις λειτουργίες των υγροτόπων από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Μεσολογγίου-Θέρμου, ξενάγηση στο μουσείο χαρακτικής, βιωματικό εργαστήρι χαρακτικής από τον Χαράκτη Μιχ. Κότσαρη, εργαστήρια ζωγραφικής από τους εικαστικούς κ. Τσάτσο και κ. Λουκόπουλο και επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. (φωτ. Μιχ. Κότσαρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...