4 Οκτ 2012

Η Γιορτή της Χαρακτικής: ATHENS INTERNATIONAL PRINT FEST 2nt EDITION.



Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Έυα Μελλά και ο ζωγράφος και χαράκτης Μάρκος Καμπάνης.





Η Μαριάννα Κατράκη  στα εγκαίνια της έκθεσης

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ "ΧΑΡΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στο Μέγαρο Ευνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, η κεντρική έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Στην έκθεση συμμετέχουν οι  Αιτωλικιώτες Χαράκτες Γρηγόρης Κότσαρης και Μιχάλης Κότσαρης - μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας, καθώς και ο Γιάννης Λουκάς, πρόσφατο μέλος κι αυτός της ΕΕΧ.
Οι δύο όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας φιλοξενούν τις χαρακτικές δημιουργίες 43 χαρακτών.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου.
Δείτε περισσότερα
 εδώ.http://www.athensprintfest.gr/el/

Το Athens Print Fest/ Second Edition – Plan B, η 2η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

από 1η έως 28 Οκτωβρίου 2012 σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο. Μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας διεθνής εικαστικός διάλογος γύρω από τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της Σύγχρονης Χαρακτικής τόσο σε αισθητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.


Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών Νίκος Σταυρακαντωνάκης.

Η Big Bant του Δήμου Αθηναίων.
Η Δ/ντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ανοικτά εργαστήρια καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...