25 Δεκ 2011

Αιτωλικό και Αυγοτάραχο - σχέση αμφίδρομη!

Το εξώφυλλο του περιοδικού.

Η Φωτογραφία με τον συντοπίτη μας Γάκια Καρατζογιάννη που συνοδεύει το άρθρο.
Είναι πραγματικά τεράστια η προσπάθεια που έχει κάνει η οικογένεια Τρικαλινού στη διάδοση του αυγοτάραχου παγκοσμίως και τυτόχρονα στην προβολή και διαφήμηση του Αιτωλικού. Τα άρθρα σε διεθνή περιοδικά, η παρουσία σε συνέδρια και παρουσιάσεις γευσιγνωσίας και προσφάτως η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων  του προιόντος σε ιατρικό συνέδριο, κάνουν το αυγοτάραχο "Τρικαλινός" μοναδικό.
Με τον τίτλο "Ένα είναι το Αυγοτάραχο", δημοσιεύεται ένα καλαίσθητο αφιέρωμα στο περιοδικό "Εικόνες"  του "Έθνους" της Κυριακής όπου αναφέρονται οι Έλληνες που κάνουν τη διαφορά - ιστορίες αισιοδοξίας.
Το άρθρο ξεκινάει ως εξής:
"Φιγουράρει στο Harrods.Ο Τζέιμι Όλιβερ και ο Φεράν Αντριά το έχουν χρησιμοποιήσει σε συνταγές τους. Ο λόγος για το αυγοτάραχο "Τρικαλινός", το οποίο ο Ζαφείρης Τρικαλινός κατάφερε να το καταστήσει από ένα τοπικό μεζέ του Αιτωλικού σε διεθνή γαστρονομική απόλαυση."
Aυτή τη στιγμή το αυγοτάραχο Τρικαλινός " κατέχει το 95% της εγχώριας αγοράς και πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές σε καταστήματα ντελικατέσεν όλου του πλανήτη και στα πιο πολυτελη εστιατόρια. Θα το βρείς στα ράφια του Harrods, στο τραπέζι του πασίγνωστου Zaytinya της Ουάσιγκτων, καθώς και στο μενού του Milos της Νέας Υόρκης, του Λονδρέζικου Fat Duck και του Εl Bulli, του πολυβραβευμένου σεφ Φεράν Αντριά και στις συνταγές του αεικίνητου Τζέιμι Ολιβερ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...