16 Δεκ 2011

Όψεις μιας πόλης - Αιτωλικό σε τρεις διαστάσεις!





Με αφορμή μιας σχολικής εργασίας που ανατέθηκε σε ομάδα μαθητών της Α' Λυκείου Αιτωλικού, δημιουργήθηκε μια μακέτα της πόλης μας που απεικονίζει τα κυριότερα χαρακτηριστικά της.
Η συγκεκριμένη μακέτα κατασκευάστηκε με τη λογική της εικαστικής περισσότερο οπτικής και λιγότερο με τη χρήση κλίμακας και άλλων παραγόντων που θα επιβάλλονταν σε μία επαγγελματική αρχιτεκτονική μακέτα.
Ωστόσο η αρχική ιδέα της εργασίας που αφορούσε μόνο τα γεφύρια του Αιτωλικού, επεκτάθηκε στην τρισδιάστατη  απεικόνιση ολόκληρου του νησιού. Στην μακέτα έχουν τοποθετηθεί τα σημαντικότερα κτίρια και δημόσιοι χώροι (σχολεία, εκκλησίες, μουσεία, πάρκα κτλ). Όλα αυτά έχουν αριθμηθεί και "υποτιτλίζονται" με υπόμνημα που συνοδεύει την κατασκευή, με στόχο τη γρήγορη γνωριμία της πόλης σε όποιον την επισκεφθεί.
Ιδιαίτερη είναι η λεπτομέρεια που δείχνει την βόρεια πλευρά του νησιού πριν και μετά την κατασκευή της περιμετρικής οδού.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το ξύλο (βάση) και ο πηλός (κατασκευή κτιρίων και νησιού).
Η ιδέα τώρα που αρχίζει να  ωριμάζει είναι η κατασκευή μιας μακέτας του Αιτωλικού με τη συνεργασία των ντόπιων αρχιτεκτόνων.
Για την εργασία των μαθητών - που περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις και έρευνα για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον των γεφυριών - υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η καθηγήτρια Μ. Τσιρογιάννη ενώ για την επίβλεψη και κατασκευή της μακέτας υπεύθυνος ήταν ο χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης.
Η ομάδα των παιδιών αποτελείται από τους μαθητές: Ελένη Σφυρή, Ηλίας Παναγοδήμος, Σμπόνια Φανή, Φραγκούλης Θοδωρής, Τσιλιγκρός Δημήτρης και Σπαή Όλγα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή δουλειά Μιχάλη, Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη σου λέω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γ αυτά που μας προσφέρεις καθημερινά στη μικρή μας κοινωνία που λέγεται Αιτωλικό.
Γ. Σφ.

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...