31 Αυγ 2011

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού "Πρωταγωνίστρια" στο Δίστομο!


Η Έφη Κίνια, εκπρόσωπος της διοργάνωσης καλωσορίζει το κοινό και την Θεατρική Ομάδα του Π.Μ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

"Θελήσαμε ν' ανταμώσουμε ανθρώπους
Ελπίσαμε πως ο κόσμος αλλάζει αν το επιθυμούμε.
Αρχίσαμε να πλάθουμε τα όνειρά μας.
Ταλαιπωρηθήκαμε στα ταξίδια μας τα θεατρικά.
Ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα.
Ούτε μια στιγμή δεν το βάλαμε κάτω.
Φυλάξαμε άρτιους τους εαυτούς μας.
Ρέει ο ρυθμός της ιστορίας του τόπου μας εσώψυχα.
Είδαμε καινούριους τόπους στις περιοδείες μας.
Νοιώσαμε την ανάγκη για επικοινωνία.
Εξω από την πόρτα μας ζυγώνουν οι καιροί.
Ιλαροτραγωδία η ζωή. Ζήτω η ζωή!
Αλλάζουμε εμείς, αλλάζετε κι εσείς, αλλάζει ο κόσμος γύρω μας"

Με αυτά τα λόγια μας καλωσόρισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Τάσσος Σταθάς στον πρόλογο του έντυπου προγράμματος του Πρώτου Παννελήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο. Λόγια που αφορούσαν τη δική τους Θεατρική Ομάδα "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ", που όμως ηχούν τόσο οικεία και για την δική μας Ομάδα Θεάτρου του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού, που εκπροσώπησε για πολλοστή φορά επάξια την πόλη του Αιτωλικού.
Θεατρικά ερασιτεχνικά σχήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, η ιστορική ομάδα του Κορινθιακού Θεάτρου Β. Ρώτας και το Αιτωλικό, συνυπήρξαν στο Θέατρο Μαυσωλείου, στον ιερό χώρο που συμβολίζει τη σφαγή από τους Γερμανούς ναζιστές των κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εγκάρδια και φιλόξενη συμπεριφορά τους, για την άψογη διοργάνωση και την διάθεσή τους του χρόνου να συμμετέχουμε διαγωνιστικά αφού φέτος δεν προλάβαμε τις προθεσμίες.
Θερμά, γεμάτα προτροπές για συνέχεια, τα σχόλια και οι εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, ο πολυβραβευμένος  σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός. ο  Λουκάς Κίνιας (Δημοσιογράφος, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός), ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Χατζής, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Αγγελική Μαραγκού, η  χορογράφος Ελένη Σύρρου και η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Ευτυχία Παπαλουκά.
Ιδιαίτερη αναφορά στη θεατρική παιδεία του κοινού που γέμισε το θέατρο Μαυσωλείου  για να "δει"  θέατρο, χειροκρότησε όρθιο και παρατεταμένα τους ηθοποιούς και μας απέδειξε με τον πιο αντικειμενικό τρόπο ότι αξίζει να συνεχίσουμε.
Συγκινητική η ξενάγηση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, έναν αυστηρό, λιτό σύγχρονο χώρο και ταυτόχρονα ικανού να σου προξενήσει κύμματα συγκίνησης και προβληματισμών για την σύγχρονη Ελλάδα μέσα από τον οπτικοακουστικό του εξοπλισμό. Στον δεύτερο όροφο ο συμβολισμός: μοναδική ξένη γλώσσα στα κέιμενα των εκθεμάτων, τα γερμανικά.

Φωτογραφικό υλικό σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...