23 Μαρ 2011

Εγαινιάστηκε με εντυπωσιακή επιυχία η Έκθεση Χαρακτικής, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακκογιαννης στην Αθήνα, από την Πινακοθήκη Χ&Σ Μοσχανδρέου, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.


Το εξώφυλλο του  Καταλόγου της Έκθεσης
 Παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Σπυρ. Τρικούπη “Οι Σωζόμενοι Λόγοι” και έγκαινιάστηκε η έκθεση “Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική”  με την συμμετοχή των δύο χαρακτών από το Αιτωλικό του Γρηγόρη και Μιχάλη Κοτσαρη.




Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 στην Αθήνα, ήταν μία λαμπρή ξεχωριστή πνευματική βραδιά για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Ύστερα από 175 χρόνια επανεκδόθηκαν από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου “Οι Σωζόμενοι Λόγοι” του Μεσολογγίτη Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Τρικούπη.

Μια εκπληκτική λιτή έκδοση σε 700 αριθμημένα αντίτυπα, χειροποίητη, και στοιχειοθετημένη γράμμα-γράμμα με τον παραδοσιακό τρόπο από τον μεγάλο τυπογράφο Νίκο Βοζίκη, και συνοδεύεται με 3 αυθεντικές ξυλογραφίες του Καθηγητή της ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή.



Γι΄ αυτή την έκδοση αναφέρθηκαν οι ομιλητές της βραδιάς: Ζωή & Πάνος Μοσχανδρέου, Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πάνος Κατσούλης Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Χρίστος Βερελής τ. Υπουργός, Βίκτωρ Μελάς Γεν. Γραμματέας ΜΙΕΤ και Λευτέρης Σκιαδάς συντονιστής της εκδήλωσης, στην κατάμεστη κυριολεκτικά αίθουσα εκδήλωσης του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην εκδήλωση μεταξύ πολλών επωνύμων παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. κ. Πάνος Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος τ. Αντινομάρχης κ. Νίκος Μουρκούσης, η μεγάλη Ελληνίδα Ζωγράφος της διασποράς ΧΡΥΣΑ, Καθηγητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, και πάνω από 450 φίλοι της τέχνης.



Μετά την εκδήλωση παρουσιάσθηκε η εντυπωσιακή έκθεση “Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική”
 που καθημερινά από 6 μ.μ. έως 10 μ.μ. μέχρι 30 Απριλίου 2011, θα είναι επισκέψιμη δωρεάν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 Ταύρος.

http://www.pinakothiki.org/
http://www.agrinionews.gr/?p=5764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...