15 Ιουλ 2009

"ΓΚΟΛΦΩ FOREVER"- Λίγα λόγια για το έργο.


Μια παρωδία του γνωστού έργου, στην Ελλάδα του 2008

Με βάση το γνωστό κλασικό έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη «Γκόλφω» (γράφτηκε το 1893), ένας θίασος αποφασίζει να ανεβάσει μια άλλη Γκόλφω, με φόντο ένα χωριό του 2008. Το να παρωδήσεις ένα θρυλικό έργο δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά μια μεγάλη πρόκληση. Ποια είναι η Γκόλφω; Μήπως η Ελλάδα; Μήπως η χαμένη μας ταυτότητα;

Την παρωδία έγραψε ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Ντίνος Σπυρόπουλος. Στο βιβλίο περιέχεται το πλήρες σενάριο της παράστασης που ανέβηκε από την θεατρική ομάδα «Εξ Αρχής» το καλοκαίρι του 2008 και φωτογραφικό υλικό από την παράσταση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Η Γκόλφω και ο Τάσος παραπέμπουν στον Ρωμάιο και την Ιουλιέτα, το αιώνιο αδικημένο ζευγάρι, ενταγμένο πλέον στη σύγχρονη πραγματικότητα, παλεύουν μέσα από χιουμοριστικές και σουρεάλ καταστάσεις να εκπληρώσουν τον ερωτά τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίθανη παράσταση! Μπράβο στο Αιτωλικό μας που διαθέτει αυτή τη φοβερή θεατρική ομάδα.!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω ρε παιδιά, είδα την παράσταση και νόμιζα ότι ήμουν εκτός Αιτωλικού. Τέτοια προσπάθεια και τέτοια ανταπόκριση -πιστεύω ότι πρέπει να ήταν γύρω στα 800+ άτομα στο θέατρο- δεν έχω ξαναδει. Μοναδική θεατρική ατμόσφαιρα, ανεπανάληπτη! Μπράβο σας. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...