13 Ιουν 2008

A' Δημοτικό Αιτωλικού.


Όχι δεν πρόκειται για τις καταστροφικές συνέπειες του πρόσφατου σεισμού. Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες ανστήλωσης και αναπαλαίωσης του Α' Δημοτικού Σχολείου - του ομορφότερου δημόσιου κτιρίου του Αιτωλικού.
Κάποτε, η αυλή του ακουμπούσε στη λιμνοθάλασσα, τώρα η πρόσοψή του κρύβεται πίσω από το άχαρο και γκρίζο οικοδομικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου...
Σήμερα, τόσα χρόνια μετά περνάω απ' έξω, ακούω και νοιώθω τις αναμνήσεις. Τουλάχιστον αυτό σώθηκε...τι να σου θυμίσουν τα σπίτια και τα κτίρια που δεν υπάρχουν πλέον.


2 σχόλια:

Chris είπε...

Είναι απο τα τελευταία "αξιοθέτα" στο νησί και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

zkarvelis είπε...

Τα μέταλλα που φαίνονται στην πρώτη Φώτο (πράσινο) είναι η εξώπορτα του σχολείου. Ποιος δε θυμάται το βάρος της που το ένοιωθες στην προσπαθεί α να την ανοίξεις. Σήμερα έχει εγκατασταθεί από μια άλλη … ψεύτικη… έτσι για να πληρωθεί το τιμολόγιο του εργολάβου που προέβλεπε προφανώς την αντικατάστασή της με καινούργια. Την αναζήτησα την περίοδο της προεδρίας μου στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Τίποτα. Αλλά κατάλαβα ότι φορτώθηκε μαζί με τα περίτεχνα κάγκελα και πουλήθηκαν με την «οκά»… Αν είχε ψυχή άραγε τη θα ‘λεγε!!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...