17 Φεβ 2016

Ακόμη ένα βραβείο για την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού Συλλόγου!


 Το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης!

Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού/Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό" συμμετείχε φέτος,  για δεύτερη συνεχή χρονιά 
στο 8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Ομάδων “Μώμος ο Πατρεύς”
  που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2016, με το μονόλογο “Μαιρούλα” σε πρωτότυπο κείμενο της Μαριάννας Νικολογιάννη, και τιμήθηκε  αποσπώντας το πρώτο και  μοναδικό βραβείο της διοργάνωσης, το Βραβείο Κοινού για την καλύτερη παράσταση! 

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την βράβευση μας όσο και για τα θερμά λόγια των υπευθύνων της διοργάνωσης, οι οποίοι μας τόνισαν ότι «υποστηρίξαμε στο ακέραιο το ύφος του φεστιβάλ, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον συγκεκριμένο θεατρικό θεσμό»!

Απόσπασμα από Πατρινό site
 "..........όταν οι εκφωνητές της βραδυάς (Ν. Πραγιάννης/»Αντρέας Παπανδρέου» & Κατερίνα Λειβαδά/Κωνσταντίνος Καραμανλής) κάλεσαν το κοινό να ψηφίσει, το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη. Η Μαριάννα Νικολογιάννη από την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού αξιώθηκε το βραβείο κοινού, παρουσιάζοντας έναν μονόλογο («Μαιρούλα») στα Αγγλικά! Μια νέα ελληνίδα, μετανάστης στο Λονδίνο, μιλάει στο Αγγλικό κοινό για την ανάγκη του ξεριζωμού και το νόστο για τη δύστυχη πατρίδα. Όλες οι ομάδες, πέραν του κοινού, την χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας τη ποιότητα του τολμήματος και την υποκριτική της ικανότητα. Διακρίθηκαν ακόμη στη προτίμηση του κόσμου οι «Αστούρθοι» από την Αθήνα (2οι), το Ίλιον Αττικής (3ο), η ομάδα του Αγρινίου και της Παραμυθιάς, τα Φιλιατρά και το «Ελεύθερο Θέατρο» από την Πάτρα."

Με σιγουριά πλέον μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ – γιορτή θεραπείας, αγάπης, συνεργασίας και συνδημιουργικότητας. Ευχόμαστε στους Συντελεστές μέσα από την καρδιά μας να συνεχίσουν ακούραστοι να γιορτάζουν τον «Μώμο» και τους συγχαίρουμε για την άψογη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πρωτίστως το υπέροχο κοινό της Πάτρας που μας έδωσε αυτή τη θετική θεατρική ενέργεια, τιμώντας μας  με το βραβείο του  και φυσικά ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία των διοργανωτών.

Συγχαίρουμε όλες τις ομάδες για τις παρουσίες τους – ήταν όλες εξαιρετικές- και φυσικά τη Θεατρική Ομάδα "Ρεφενέ" για τα απίστευτα θεατρικά ιντερμέδια! Είθε να ξανανταμωθούμε σύντομα νέοι και παλιοί γνώριμοι φίλοι του θεάτρου! Καλή δύναμη σε όλους και κάθε επιτυχία στις θεατρικές μας προσπάθειες!

*Το Φεστιβάλ του “Μώμου” συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας "Ρεφενέ". Το Φεστιβάλ τελεί επίσης, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ &Μ), του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...