26 Φεβ 2014

"Ο Κατηγορούμενος" - Η νέα θεατρική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού - Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

 
"Ο Κατηγορούμενος"
 
Η 14η Θεατρική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό",
κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου 2014.
 
"Ο Κατηγορούμενος" είναι ένα δικαστικό δράμα του Τζέφρεϋ Άρτσερ. Μια θεατρική παράσταση με έντονες συγκινήσεις, που καθηλώνουν το θεατή σε όλη τη διάρκειά του.

  Θεατρική διδασκαλία - Σκηνοθεσία, Διονυσία Ολιβώτου (θεατρολόγος).

Προσπαθήσαμε και αυτή τη φορά να φτιάξουμε μια παράσταση όπου το θέμα του έργου να εξαρτηθεί από το γεγονός, ότι το κοινό θα μπορέσει να δει κάτι διαφορετικό, να δει πιο ξεκάθαρα μέσα του, να δουλέψει το μυαλό του, να βιώσει μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Πρόκειται για μια διαδραστική και σύγχρονη παράσταση που έχει κερδίσει ήδη το λονδρέζικο κοινό. Όλες οι σκηνές του έργου, εκτυλίσσονται στο ιστορικό δικαστήριο τού Λονδίνου Όλντ Μπέιλι. Ο κατηγορούμενος, ένας γιατρός εν ονόματι Πάτρικ Σέργουντ, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Ελίζαμπεθ. Βασική μάρτυρας κατηγορίας είναι η νοσοκόμα Τζένιφερ Μίτσελ, η οποία κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορούσας αρχής και της ίδιας ήταν ερωμένη του γιατρού, λίγο πριν δολοφονηθεί η σύζυγός του. Δύο δικηγόροι ανακρίνουν τους μάρτυρες προσπαθώντας να πείσουν τους ενόρκους για την ετυμηγορία τους.

Μια σειρά από γεγονότα οδηγούν στην προδοσία και στον φόνο υφαίνοντας το απόλυτο δικαστικό δράμα και κάνοντας το κοινό μάρτυρα, απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και στην δίνη του έρωτα των πρωταγωνιστών. που οδηγούνται τελικά σε αδιέξοδα που καθορίζουν την μοίρα τους. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου δυνατά με τα στοιχεία της αθωότητας τού κατηγορουμένου. Είναι άραγε αθώος ή ένοχος;

http://etolikotheater.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...