29 Δεκ 2012

Εικαστικό ταξίδι στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου.



 
Στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου,
προσκλήθηκαν να συμμετέχουν οι δύο Αιτωλικιώτες Χαράκτες Γρηγόρης και Μιχάλης Κότσαρης.
 
 Στα πλαίσια μιας διεθνούς εκθέσεως όπου επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα συνομιλήσουν μέσα από τα έργα τους  - τα οποία θα παραμείνουν στη Μόνιμη Συλλογή Τέχνης της Πινακοθήκης του Ακαδημαικού Ιδρύματος - διοργανώνεται ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός, που επικεντρώνεται στην πρακτική της δημιουργίας έργων τέχνης  μέσω της αλληλογραφίας και της ανταλλαγής επιστολών που περιέχουν εικαστικό περιεχόμενο ( ζωγραφική, σχέδια, τυπώματα, visual poetry κ.α).
 
 Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ανάλογα έργα από τα αρχεία σημαντικών καλλιτεχνών όπως του Robert Rehfeldt, Rolf και Klaus Staeck, Joseph Beuys, Diter Rot κ.α., όλοι τους εκπρόσωποι του κινήματος Fluxus και της εννοιακής τέχνης αλλά και αντίστοιχα έργα του  Andy Warhol, Emil Schumacher και του  Jonathan Meese.
 
Η Akademie der Künste του Βερολίνου, είναι το Ακαδημαϊκό  Ίδρυμα που προάγει τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία και σήμερα συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικότερα της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1696 από τον Frederick ΙΙΙ, Εκλέκτορα  του Βραδεμβούργου ως  Πρωσική Ακαδημία των Τεχνών .  Η Ακαδημία των Τεχνών υποστηρίζεται σήμερα θεσμικά από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Αποστολή της είναι να προωθήσει τις καλές τέχνες και να συμβουλεύει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.  Μέλη της Ακαδημίας είναι  άτομα των οποίων το έργο έχει αναγνωρισθεί  στους τομείς των εικαστικών τεχνών, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, της αρχιτεκτονικής και της μουσικής.
Η Ακαδημία έχει φιλικό προς τους νέους καλλιτέχνες χαρακτήρα και  είναι αφιερωμένη τόσο την εισαγωγή των νέων καλλιτεχνικών τάσεων όσο και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο των στόχων και δραστηριοτήτων της διοργανώνει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις τέχνης, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, συναυλίες, διαλέξεις, αναγνώσεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Ένα βασικό στοιχείο της Ακαδημίας είναι το μοναδικό  και σπάνιο αρχείο της, το οποίο καλύπτει την ιστορία της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου, ταξινομημένα και εκδοθέντα τεκμήρια, εικαστικά και όχι μόνο έργα που αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικά ρεύματα και  τέλος, χειρόγραφα καλλιτεχνών που εκφράστηκαν με τις μορφές  της τέχνης τους.
 Ο ακαδημαικός της χαρακτήρας παραμένει ώς έχει, ενώ παράλληλα εξελίχθηκε  και δημιούργησε το Universität der Künste Berlin ( Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου του σήμερα.
Η επιμέλεια της Έκθεσης ανήκει στην  κ. Rosa von der Schulenburg. Η ίδια θα έχει την επιμέλεια του καταλόγου της Έκθεσης καθώς και της έτοιμης ήδη έκδοσης με τα έργα επιστολικής τέχνης από τα αρχεία της Πινακοθήκης της Ακαδημίας που θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά. Η Έκθεση θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου του 2013.
 
 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά! Σας εύχομαι ότι καλύτερο και μια δημιουργική και εμπνευσμένη νέα χρονιά!
Κ. ΣΠΥΡΑΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια!!!
Dimitris Balotis

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παίδες, άξιοι...
Petros Doumas.

Ανώνυμος είπε...

Elpida Nikologianni Συγχαρητήρια!!!!

ergo gallery 1998 είπε...

Ευχαριστούμε πολύ όλους:
Aristidis Kavagias Καλή επιτυχία! Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου.
Sofia Soule Μπράβο!!!!
Spiros Ioannou Πολλά Συγχαρητήρια!!! Κάθε σας βήμα, απόδειξη της ανόδου του πολιτισμού.
Nantia Ntini Συγχαρητήρια!!
Nafsika Kapnissi Congrats!!!
(via Facebook)

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάντλητο ταλέντο και μοναδικά έργα - ξεκουράζετε τις θλιβερές μέρες μας... Nα είστε πάντα καλά παιδιά!
Γεώργιος Μ.

artename@gmail.com είπε...

Το Βερολίνο αυτή την στιγμή είναι το κέντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ευρώπη. Υπέροχοι άνθρωποι και παραγωγή ασταμάτητη κάθε είδους εικαστικής άποψης. Πραγματικά χαίρομαι για το γεγονός... Είδα και το σχετικό post στο Facebook! Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά χαίρομαι πολύ ρε Μιχαλιό - το είδα στο φατσαμπούκο!!!
Κανόνισε να βρεθούμε όταν ανέβεις Αθήνα.
Κάνε chec στα email σου και πές μου τη γνώμη σου, δες τις φωτό... Στην έκθεση του Printfest πήγα κυριολεκτικά την προτελευταία μέρα! Χαιρετισμούς στον Γρηγόρη.
Ελένη *34!!!

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία σας στον χώρο της τέχνης, δικαιολογεί όλους όσους δημιουργούν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά! Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες... Καλή Χρονιά, αισιόδοξη, όμορφη και γεμάτη έμπνευση, γεμάτη υγεία!
Ελένη & Γιάννος ( - Φιλαδέλφεια!)

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...