11 Μαρ 2012

Η "Χαρακτική" επίσκεψη του Λυκείου Αιτωλικού.

Με την ευκαιρία της ανάθεσης μιας εκπαιδευτικής εργασίας πάνω στην Χαρακτική Τέχνη, οι μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους Μαρία Τσιρογιάννη, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Χαρακτικής του Γρηγόρη και Μιχάλη Κότσαρη και γνώρισαν θεωρητικά αλλά κυρίως στην πράξη, την διαδικασία παραγωγής ενός γνήσιου χαρακτικού έργου.
Ήρθαν σε άμεση επαφή με τα ειδικά υλικά, τα τυπογραφικά μελάνια, τους κυλίνδρους, τα διαφορετικά χαρτιά τυπώματος. Είδαν τις χαραγμένες πλάκες, άγγιξαν το ξύλο και τον χαλκό. Παρακολούθησαν βήμα προς βήμα, το "τράβηγμα" του τυπωμένου χαρακτικού έργου από την ξύλινη μελανωμένη επιφάνεια και εντυπωσιάστηκαν από την διαδικασία της χαλκογραφίας και την πρέσα χαρακτικής.
Έμαθαν τι σημαίνουν τα σύμβολα  που σημειώνονται στο χαρακτικό έργο για την αρίθμηση των αντιτύπων και να ξεχωρίζουν την τεχνική της ξυλογραφίας από την χαλκογραφία και τη μονοτυπία.

Μία δημιουργική ώρα εικαστικής προσέγγισης των μαθητών σε κατάλληλο χώρο ενισχύει τη γενική καλλιέργεια που θα έπρεπε να δίνει ένα σχολείο. Ευχόμαστε στη συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...