2 Φεβ 2011

Bαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, ένας μεγάλος χαράκτης στον "ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ"


Διάρκεια έκθεσης


4 έως 26 Φεβρουαρίου 2011





Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011, 19:30





Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βαρθολομαίου Παπαδαντωνάκη με θέμα “Τα Λουλούδια του Κήπου μου” στον άνω εκθεσιακό χώρο της αίθουσας τέχνης. Παράλληλα, για όσους δεν γνωρίζουν το βάθος της εικαστικής παρουσίας του Βαρθολομαίου Παπαδαντωνάκη, στο ισόγειο θα υπάρχει μία αναδρομική έκθεση με τα πιο χαρακτηριστικά έργα από την πενηντάχρονη και πλέον πορεία του. Η γνωριμία με τις διαδρομές που πέρασε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας βοηθούν όχι μόνο για μια ολοκληρωμένη εικόνα αλλά και για την κατανόηση του σημερινού θέματος της έκθεσης.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης στην πορεία της δημιουργικής του δουλειάς είναι η ανανέωση. Πρέπει κάθε τόσο να λέει κάτι καινούργιο, μια νέα ιδέα, ένα διαφορετικό θέμα, μια νέα τεχνική. Ο χαράκτης-ζωγράφος Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης προσπάθησε να είναι συνεπής σε αυτή την αναγκαιότητα. Κατόρθωσε να δώσει κινητικότητα στη δουλειά του παρουσιάζοντας στις εκθέσεις του κάτι διαφορετικό κάθε φορά, μια νέα ιδέα, ένα νέο χώρο. Έτσι οι επισκέπτες είχαν πάντα κάτι νέο να ιδούν, ήταν συχνά έκπληξη να βλέπουν τόσο διαφορετικά ευρήματα στις εξερευνήσεις του.

Στην τωρινή έκθεση πάλι θα ξαφνιάσει, αλλά αυτή τη φορά όχι με βήματα προς τα εμπρός αλλά με βήματα μπορεί να πει κάποιος, προς προηγούμενη εποχή. Δίνει άδεια στις σύγχρονες αναζητήσεις και τους πνευματικούς ακροβατικούς πειραματισμούς και γυρίζει στο απλοϊκό αισθητικό ένστικτο. Το θέμα μοιάζει λίγο απλό και πρωτόγονο, τα λουλούδια, τα ταπεινά λουλούδια του κήπου του και μάλιστα ζωγραφισμένα με την απλή μα τόσο δύσκολη τεχνική της ακουαρέλας.



Υπάρχει και μια πρωτοτυπία.

Η απόκτηση αυτών των έργων είναι μέσα στα περιθώρια της σημερινής οικονομικής κρίσης. Συμμόρφωση λοιπόν στις ανάγκες της εποχής.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30

Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00
 
Αίθουσα τέχνης ΤεχνοχώροςΛεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα

Μετρό Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

e-mail: info@technohoros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...