31 Ιαν 2011

Μοναδική Εκθεση για τον Καραβάτζιο στη Νάπολη της Ιταλίας!


Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Πληροφορούμενος από τον φίλο Αποστόλη Μπλίκα για την εξαιρετική σε μέγεθος (περιλαμβάνει όλα τα έργα του Καραβάτζιο) και μοναδικότητα έκθεση, παραθέτω μερικά λόγια για την λογική και τον σχεδιασμό της παρουσίασής της στο Castel sant Elmo.
Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο project "Imposimple Exibition" - "Έκθεση του μή δυνατού". Πρόκειται για την ταυτόχρονη έκθεση όλων των έργων ενος καλλιτέχνη που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, σε διάφορα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε εικονική - virtual - μορφή.
Η οικονομική κρίση οδηγεί σε απαγορευτικές πολιτικές των μουσείων σε ανταλλαγές έργων και γενικά σε μετακινήσεις του λογω υψηλού κόστους ασφάλισής τους κλπ.
Τώρα, όμως, αυτός ο περιορισμός έχει ξεπεραστεί, δεδομένου ότι, στον εικονικό κόσμο των τελευταίων ψηφιακών τεχνικών, ο θεατής μπορεί να βρεθεί μπροστά από το πρωτότυπο έργο τέχνης, το οποίο παρατίθεται σε φυσικό μέγεθος.
Οι εκθέσεις αυτές, διαστέλουν τον εκθεσιακό χώρο  του συμβατικού μουσείου: μπορούν να περιλαμβάνουν το πλήρες έργο ενός καλλιτέχνη, και - χάρη στην αλληλεπίδραση των διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης και της γλώσσας - μπορούν να ανακατασκευάσουν το πλαίσιο, την τέχνη, το έργο του.
Τέλος μια εικονική παρουσίαση του έργου του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου, θα μπορούσε να γίνει στην πόλη μας - πρόταση του Αποστόλη Μπλίκα, σε χώρο που θα διαθέτει multimedia εξοπλισμό όπως πχ η αίθουσα προβολών της Κ.Λ. Αιτωλικού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...