25 Φεβ 2010

Aισχύλου "Χοηφόροι" - Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ευανθίας Καρβέλη, παρουσιάζεται το Θεατρικό Δρώμενο "Χοηφόροι" βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου. Μηχανικά και ηλεκτρονικά εφέ θα συνοδεύσουν την παράσταση, στην προσπάθεια να μπουν οι θεατές "μέσα" στο δρώμενο. Ενδυματολογικά επιλέχθηκαν σπάνιας ομορφιάς χειροποίητες στολές διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας: Το ταπεινό πένθιμο φόρεμα της Τροφού, το μαύρο και επιβλητικό του κορυφαίου του Χορού, η "γεωμετρικά" κομψή φορεσιά της Ηλέκτρας, το φωτεινό και σκονισμένο ρούχο του ταξιδευτή Ορέστη που θα βαφτεί κόκκινο από τους φόνους που θα τον λυτρώσουν, η εμβληματική ενδυμασία της Κλυταιμνήστρας που φανερώνει την δυναμή της και το πομπώδες του σφετεριστή Αίγισθου, προσθέτουν στην οπτική της παράστασης η οποία υποστηρίζεται σκηνογραφικά από ένα δυνατό στην έκτασή του σκηνικό που όμως καταφέρνει να μεταδίδει απλότητα και αυστηρή ισορροπία.
Τα πρόσωπα:

Αφηγητής εισαγωγής

Ορέστης
Κορυφαίος του χορού
Χορός γυναικών με 6 πρόσωπα
Ηλέκτρα
Δούλος
(πρόσωπο που δεν το βλέπουμε, ακούμε μόνο τη φωνή του)
Κλυταιμνήστρα
Τροφός
Αίγισθος

Το Θεατρικό δρώμενο Αισχύλου "Χοηφόροι", είναι μια θεατρική παραγωγή -προσπάθεια του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό». Προετοιμάστηκε, από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010,
από τη Θεατρική ομάδα του Συλλόγου, με σκοπό να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2010 συμβάλλοντας στον εορτασμό της μάχης του Ντολμά.

Το κείμενο στηρίζεται στo ομότιτλο βιβλίο, των εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ,
της σειράς ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ «Οι Έλληνες».
Πρώτη έκδοση 1992
Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ
Πανεπιστημίου 46 Αθήνα

Νεοελληνική απόδοση: Τάκης Ρούσος
Εισαγωγή & σημειώματα: Φιλολογική ομάδα ΚΑΚΤΟΥ

Το δημιουργικό μέρος της παράστασης υλοποιήθηκε από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας. Η ατμοσφαιρική μουσική γράφτηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη παράσταση από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών υπό την καθοδήγηση δικού μας αιτωλικιώτη μουσικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...