14 Ιουν 2009

Από τις "ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΥΧΤΕΣ", ξεκίνησε το 1st ATHENS PRINT FEST.Οι χαράκτες Γρ. Κότσαρης και Δημ. Μηλιώτης μαζί με τον πρών πρόεδρο της ΕΕΧ, Νίκο Δεσεκόπουλο (κέντρο).Στις 10 Μαίου, εγκανιάστηκε επίσημα το 1st ATHENS PRINT FEST, με την έκθεση ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, στον χώρο του "Μελίνα Μερκούρη" στο Θησείο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει για το γεγονός: "μέσα από μια συμμαχία φορέων και με τη παρουσία της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πόλης της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Χαρακτική, την ιστορία της και να μυηθούν στη μεθοδολογία της χαρακτικής τέχνης, τις διαφορετικές τεχνικές της, την πολυμορφία των υλικών της και τέλος στην αποτύπωση της καλλιτεχνικής πρόθεσης μεγάλων Ελλήνων χαρακτών".

Ο πρόεδρος της ΕΕΧ Νίκος Σταυρακαντωνάκης, σημειώνει: " με ελάχιστη έως καθόλου κρατική επιχορήγηση, όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιήσαμε με αρκετές δυσκολίες αλλά και ιδιαίτερο κέφι όχι μόνο εκθέσεις αλλά και άλλου είδους εκδηλώσεις που είχαν σα σκοπό την διάδοση της Χαρακτικής...Θέλαμε να διοργανώσουμε κάτι καινούριο που όμως εκτός από την προβολή της τέχνης μας θα έπρεπε να δώσουμε στον κόσμο την δυνατότητα να σηκώσει το βλέμμα του, χωρίς να συντελείται η καταστροφή η καταστροφή της αισθητικής του, βλέποντας έργα και κατασκευές που ακόμα κι εμάς του εικαστικούς φέρνουν σε αμηχανία...σκόπός μας δεν είναι να επιβάλλουμε μια συγκεκριμένη αισθητική, αλλά να δώσουμε την δυνατότητα ενός σοβαρού διαλόγου μεταξύ έγκυρων πολιτιστικών παραγόντων. Πάντοτε βέβαια μέσα από τα μάτια της Χαρακτικής".


Στην έκθεση συμμετείχε ο Γρηγόρης Κότσαρης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...