28 Απρ 2008

Mια μεγάλη τέχνη για μικρά παιδιά... Εικαστικό εργαστήρι Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού


Τα παιδιά βρίσκουν πάντα τον τρόπο να εκφράσουν με συναισθηματική αμεσότητα και απίστευτη τόλμη οτιδήποτε τους προκαλεί ενδιαφέρον, χρησιμοποιώντας χρώματα και σχήματα.
Τα παιδιά δεν κάνουν απλοική τέχνη. Τα έργα τους δεν είναι τυχαίες και αυθαίρετες δημιουργίες: εκφράζουν την ηλικία και το δικό τους κόσμο αγνοόωντας για την πραγματικότητα όπωσ τη βλέπουν οι μεγάλοι.
Σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Klee και ο Kandinsky, δημιούργησαν προσωπικές συλλογές από παιδικά σχέδια, εκτιμώντας την πρωταρχική μορφή εικαστικής έκφρασης που διέκριναν σε αυτά.
Προσπαθώ, μέσα από τη γνωριμία με τα υλικά και τις τεχνικές του εκαστικού κύκλου, να βοηθήσω τα παιδιά να εκφραστούν αποφεύγοντας την απαγόρευση στη δημιουργική τους φαντασία, καθοδηγόντας τα με ελεύθερο πνεύμα στα πρώτα τους βήματα στο μαγικό κόσμο της τέχνης.
Σήμερα, λειτουργεί στην Αθήνα το μοναδικό Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.), στην οδό Κόδρου 9 στην Πλάκα (http://www.childrensartmuseum.gr/).
Στην φωτογραφία, το έργο μιας μικρής μαθήτριας όταν ζήτησα από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι που να έχει σχέση με τα καιρικά φαινόμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...