13 Οκτ 2016

Μια ιδιαίτερη Βιβλιοπαρουσίαση στο Αιτωλικό - "Το Καλοκαίρι των Αβάρων"

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"
 και οι εκδόσεις "Κέδρος"

στα πλαίσια των δράσεων 
της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης, 

σας προσκαλούν 

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου, "Το Καλοκαίρι των Αβάρων"την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 8.00μμ

στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσω Κατράκη, στο Αιτωλικό.

 Για το βιβλίο θα ομιλήσει η Θεατρολόγος Άννα Μανθάτη, δασκάλα στο Παιδικό Θεατρικό Τμήμα του Συλλόγου μας,  ενώ θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιαστεί από τους μαθητές του Θεατρικού Τμήματος Εφήβων του Συλλόγου μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Άνοιξη του 626 μ.Χ. Τα στίφη των Αβάρων προελαύνουν πυρπολώντας τα χωριά της Θράκης. Τα στρατεύματα των Περσών στρατοπεδεύουν απέναντι, στη μικρασιατική ακτή. Η Κωνσταντινούπολη πολιορκείται από Βορρά και Ανατολή, ενώ ο αυτοκράτορας απουσιάζει σε εκστρατεία.

Μέσα στο χαλασμό, καραβάνια προσφύγων από τα λεηλατημένα χωριά συρρέουν στην Πόλη αναζητώντας προστασία στον ίσκιο των τειχών της.
Ανάμεσά τους, τρία ορφανά αδέρφια: Λυδία, Στέφανος και Λάζαρος.
Στα υπόγεια του μοναστηριού που θα τους φιλοξενήσει ανακαλύπτουν πως το καραβάνι τους μετέφερε και μια λαθρεπιβάτισσα: την αλλόγλωσση Λενόρ. Μαζί της θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια σε μυστικές κρύπτες και υπόγειες στοές, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με μεταμφιεσμένους κλέφτες και μυστηριώδεις απαγωγείς.
Η καταστροφή του εχθρικού στόλου θα σώσει τη Βασιλεύουσα ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου και στην επανένωση των μελών μιας οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...