22 Δεκ 2011

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ "ΧΑΡΑΖΕΙ" τον δρόμο... "ΑTHENS PRINT FEST" - PLAN B.


Το Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών είναι γεγονός!
Eνα καινοτόμο Φεστιβάλ που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ σημαντική για την ελληνική τέχνη Χαρακτική Δημιουργία.
Η δραστήρια ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ - ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν η μεγάλη Αιτωλικιώτισσα χαράκτρια Βάσω Κατράκη - διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός που αφορά καθαρά την Χαρακτική Τέχνη στην Ελλάδα.
Το ATHENS PRINT FEST.
Μετά  την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, φέτος θα συμμετέχουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού  ως συνδιοργανωτές και υποστηρικτές οι παρακάτω φορείς:

 H  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας - όπου στο Μέγαρο Ευνάρδου θα παρουσιασθεί η Κεντρική έκθεση των μελών της ΕΕΧ υπό τον τίτλο
"PLAN B" 

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.
Η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.
Το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες.
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης.
Το Κρατικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία "ΤΑΣΣΟΣ".
Η Πινακοθήκη Αβέρωφ.
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.
Η Κυπριακή Πρεσβεία.
Η ALPHA BANK.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν εκθέσεις χαρακτικής και εκτυπώσεων, θα διοργανωθούν κύκλοι ομιλιών με τη συμμετοχή Ιστορικών Τέχνης, καλλιτεχνών, κοινωνιολόγων,συλλεκτών, συγγραφέων κ.α.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Χαρακτικής για καλλιτέχνες και για το κοινό, όπου οι χαράκτες της Ενωσης θα ανοίξουν τα εργαστήριά τους στο κοινό. Ταυτόχρονα θα διοργανωθούν ποικίλες δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο Athens Print Fest που η τελική φάση του θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012, θα συμμετέχουν οι Αιτωλικιώτες Χαράκτες, Γρηγόρης και Μιχάλης Κότσαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...