25 Οκτ 2014

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ" Περίοδος 2014-2015.


ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ"
Περίοδος 2014-2015.
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" ξεκίνησε το 1982 και συνεχίζει εώς σήμερα..... 32 χρόνια μετά! Με περισσότερα τμήματα και νέες δραστηριότητες. Πάντα με σεβασμό προς την παράδοση και τις τέχνες. Καλή πολιτιστική χρονιά σε όλα τα μέλη και σε όλους τους υποστηρικτές!!!

Θεατρικά Τμήματα
Διδασκαλία: Διονυσία Ολιβώτου
Τα Θεατρικά Μαθήματα αποβλέπουν στην γνώση της ιστορίας του Θεάτρου και στη δημιουργία θεατρικής συνείδησης. Διδάσκονται:
Θεατρική αγωγή-Ανάλυση και διδασκαλία θεατρικού κειμένου, ορθοφωνία, κινησιολογία, θεατρικό παιχνίδι. Γιατί το Θέατρο, ακόμα και το ερασιτεχνικό, πρέπει στ' αληθινά να εκπληρώνει την αποστολή του.

ΔΕΥΤΕΡΑ
6.00 – 7.00 μ.μ. : 1ο Παιδικό Τμήμα (από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Δημοτικού)
7.00 – 8.00 μ.μ   : Τμήμα Εφήβων (από Α’ Γυμνασίου και άνω)
8.00 – 10.00 μ.μ : Τμήμα Ενηλίκων
ΠΕΜΠΤΗ
7.00 – 8.00 μ.μ : 2ο Παιδικό Τμήμα (από Δ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού)
8.00 – 10.00 μ.μ : Τμήμα Ενηλίκων

Χορευτικά Τμήματα
Διδασκαλία: Γιώργος Κομζιάς
Το Χορευτικό μας τμήμα έχει δώσει μεγάλο αριθμό παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις υψηλού κύρους, αποσπώντας το θαυμασμό και κερδίζοντας πολλούς φίλους για τη γεμάτη χρώμα, λεβεντιά και μεγαλοπρέπεια μουσικό-χορευτική παράδοση του τόπου του και για την άριστη εμφάνιση των χορευτών.

ΤΡΙΤΗ
8.30 -10.00 μ.μ : Τμήμα Ενηλίκων (Αρχάριοι)
ΤΕΤΑΡΤΗ
5.00-6.00 μ.μ : Τάξεις Νήπια-Α' Δημοτικού
6.00 - 7.00 μ.μ. : Τάξεις Β'-Γ' Δημοτικού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5.00-6.00 μ.μ.: Τάξεις Δ', Ε' & ΣΤ' Δημοτικού
7.00 - 8.00 μ.μ : ΣΤ' Δημοτικού Προχωρημένοι και Γυμνάσιο
8.30 -10.00 μ.μ. : Τμήμα Ενηλίκων Προχωρημένοι

Τμήματα Εικαστικών
Διδασκαλία: Μιχάλης Κότσαρης
Tο Αιτωλικό, αλλά και οι γύρω περιοχές, στη ζωγραφική έχουν να παρουσιάσουν έργα ανθρώπων της καθημερινότητας, εργαζόμενους, επαγγελματίες, νοικοκυρές....Αυτούς τους ανθρώπους, θελήσαμε με τη βοήθεια εικαστικών δασκάλων, να βοηθήσουμε παρουσίαζοντας το έργο τους και βγάζοντας από μέσα τους «κρυμμένους θησαυρούς» . Στο παιδικό τμήμα, γίνεται προσπάθεια, όχι να γίνουν οπωσδήποτε οι μικροί μαθητές ζωγράφοι, αλλά να τους δοθεί η παιδεία και οι τρόποι να βλέπουν και να κατανοούν τη διαδικασία παραγωγής του καλλιτεχνικού φαινομένου και του αποτελέσματός του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
4.00 – 5.00 μ.μ : Παιδικό Τμήμα (από Α’ Δημοτικού και άνω)
ΚΥΡΙΑΚΗ
4.00 – 6.00 μ.μ: Τμήμα Ενηλίκων

Τμήμα Χορωδίας
Διδασκαλία: Δημήτρης Νικολάου
Πρόκειται για μια μικτή χορωδία η οποία κατορθώνει να συγκεντρώνει υπό τη σκέπη της άτομα όλων των ηλικιών δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία για δημιουργική ενασχόληση στα μονοπάτια της μουσικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ
8.30 -10.00 μ.μ : Τμήμα Μεικτό Εφήβων & Ενηλίκων

Τμήμα Φωτογραφίας
Διδασκαλία: Γιάννης Τσαλαφούτας
Σκοπός του φωτογραφικού τμήματος είναι ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου μας και η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από την καλλιτεχνική και πρακτική οπτική του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών του. Περιοδικά το τμήμα θα επισκέπτεται ο φωτογράφος Βασίλης Αρτίκος, αλλά και άλλοι φωτογράφοι, οι οποίοι με ειδικά σεμινάρια θα εμπλουτίζουν τις δράσεις μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ
8.00 – 9.30 μ.μ : Τμήμα Μεικτό Εφήβων & Ενηλίκων

Δανειστική Βιβλιοθήκη
Ένας από τους βασικούς μας στόχους, είναι να συγκεντρωθεί βιβλιογραφικό υλικό με αναφορά στην πόλη του Αιτωλικού και της περιοχής του. Αυτό το υλικό - και σε συνδυασμό με τα τεκμήρια που θα συγκεντρώσει το Λαογραφικό Τμήμα (φωτογραφικές και καταγεγραμμένες αφηγήσεις) - θα αποτελέσει μαι ειδική κατηγορία που εμπλουτιζόμενη συνεχώς θα ανταποκρίνεται με ουσιαστικό τρόπο στη γνώση του ιστορικού γίγνεσθαι της πόλης μας για τα νέα παιδιά - μαθητές, τον ερευνητή, τον επισκέπτη. Πρόσφατα αποκτήθηκε το αρχείο του Α. Γ. Λεονάρδου, αδερφού της χαράκτριας Βάσως Κατράκη.(Αριθμός τίτλων έως τώρα 3.800)

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
Δευτέρα
7.00 - 8.00 μ.μ / Υπεύθυνος: Σφυρής Γιώργος
Τετάρτη
6.00 - 8.00 μ.μ / Υπεύθυνος: Βλαχόπουλος Δημήτρης
Πέμπτη
5.00 - 7.00 μ.μ./ Υπεύθυνοι: Ουρανία Νικολογιάννη, Πόπη Γκίζα, Λίτσα Λουκά
Παρασκευή
4.00 – 5.00 μ.μ. / Υπεύθυνος: Μιχάλης Κότσαρης

Τμήμα Κινηματογραφικής Λέσχης
Τμήμα Λαογραφίας

Τα δύο αυτά τμήματα λειτουργούν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και τα μέλη τους ενημερώνονται και δραστηριοποιούνται στις ανάλογες εκδηλώσεις και συναντήσεις (παρουσιάσεις, διαλέξεις, προβολές,καταγραφή λαογραφικού υλικού).

--
Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος
"Το Αιτωλικό"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως στην πατρίδα μου υπάρχουν αυτές οι δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια!

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...